Today I'm happy because I don't have any reason not to be !

joi, 2 ianuarie 2014

Iubeşte-te ca să-i iubeşti

" Nimic nu e lipsit de importanţă pentru cel ce simte cu adâncă sensibilitate. " James Boswell

Ce este important pentru tine? 
O multitudine de imagini care încearcă să te convingă de ceva, care îţi amintesc de esenţa faptelor, care te motivează să crezi...asta e ceea ce mintea ta confruntă acum.
Să fie oare totul adevărat sau e vorba numai de autosugestie? O consolare a faptului că suntem singuri, în ciuda mulţimii de oameni care ne înconjoară; o argumentare tipică ce doreşte să fie şi plauzibilă.
Cât timp ţi-ar lua să retragi o persoană din viaţa ta?
Răspunsul va fi :  "discutabil". Deşi, ştii în sinea ta ca nu depinzi de acei oameni. E doar o idee cu care te amăgeşti pentru a-ţi continua frumoasa părere despre umanitate; o iluzie prin intermediul căreia tu crezi că eşti slab, că ai nevoie de cineva să îţi fie mereu alături, că ai nevoie de încurajare. Adevărul e că, ai putea oricând să treci cu uşurinţă peste...însă, nu vrei să o faci.
Frica de izolare.
Lipsa de comunicare.
Tu şi propria conştiinţa.
Asta te înspăimântă; are acelaşi efect pentru toţi.
Care ar fi sensul să te îndepărtezi de oameni, dacă te simţi bine? Te simţi, nu?
Cred că stă în firea omului să se orienteze după propriul său bine şi că acele sentimente istovitoare de dor, de regret, de dependenţă apar atunci când viaţa este lipsită de acţiune şi rutina stăpâneşte timpul. Stă în firea omului să se orienteze spre ţinte cât mai ridicate şi să avanseze încontinuu.
Eşti singur, întotdeauna vei fi, trebuie să te conturezi în felul în care compania ta nu va dezlănţui renegare, trebuie sa te IUBEŞTI, să apreciezi ceea ce eşti, să îţi evidenţiezi calităţile (da, trebuie să le descoperi şi pe acestea), să crezi, orice ar fi, în tine şi în puterea ta.
Tu eşti reprezentantul propriei fericiri. Nimeni nu ţi-o poate oferi, nimeni nu ţi-o poate lua, însă poate să te impulsioneze spre una dintre variante.